TUŇÁK SE SÓJOVOU OMÁČKOU A SEZAMOVÝMI SEMÍNKY
Potřebujete:
-
2 steaky tuňáka - nejlépe čerstvého
-
3 lžičky sezamového oleje
-
6 lžiček sójové omáčky
-
špetka cukru
-
trochu vody a citrónu
1) Orestujte sezamová semínka na pánvy
2) Vložte tuňáka do misky a přelijte ho sezamovým a sójovým olejem. Vložte namarinovaného tuňáka do lednice zhruba na 1 hodinu a občas tuňáka obraťte pro lepší namarinování.
3) Vložte namarinovaného tuňáka na pánev a nechte ho vařit na mírném ohni dokud nebude krásně měkký a trochu osmahnutý.
4) Odstavte pánev a na další menší pánvi připravte karamel - Nasypte trochu cukru , pak trochu vody s citrónovou šťávou. Dobře promíchejte e uveďte do varu. Dále už moc nemíchejte.
5) Nalijte karamel na tuňáka s marinádou a na mírném ohni míchejte vzniklou omáčku několik minut.
6) Podává se s rýží a dostatkem omáčky. Nakonec tuňáka posypejte sezamovými semínky
Dobrou chuť
yummm
(Stefano, 14. 3. 2008 23:06)