Ráda bych se s vámi podělila o pár zajímavých italských receptů. Hodně receptů jsem získala ve městě Neapol, v klasické venkovské rodině a postupně jsem testovala všechny recepty co se mě dostaly pod ruku. Takže jestli chcete se mnou vařit nakupte si předem ty nejzákladnější potraviny , které nesmí chybět v žádné správné italské rodině. Mezi ně patří olivový olej, rajčatové konzervy (já dávám přednost na kostičky nakrájené) , česnek, feferonky (pokud nemáte doma rostlinku, kupte si balíček sušených) bazalku (také nejlépe čerstvou), parmazán (u nás se dá koupit Parmigiano Reggiano ale také Grana Padano, který je levnější) těstoviny (nejvíce používám PENNE značky Barilla). V mrazáku můžete mýt na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou budeme také dost často používat.
Při vaření těstovin vodu solíme hrubou solí , na dva litry vody 1pěst soli. Pokud chcete mít jistotu, před vložením těstovin vodu ochutnejte.
Všechny recepty jsou připravovány pro 2 osoby
MASO