TUŇÁK NA ČERVENO Potřebujete:
- 2 steaky tuňáka - nejlépe čerstvého
- 1 konzervu rajčat - nejlépe na kostičky
- pulku cibule
- 1 stroužek česneku (já dávám i dva)
- bobkový list (může býti i více, záleží na chuti)
- olivový olej
- skleničku bílého vína
- 1 větévku rozmarýnu
- sůl
-
pepř
1) Do steaku udělejte nožem zářezy a do nich vložte na jemno nakrájený česnek a rozmarýn.
2) Nakrájejte na drobno cibuli a na mírném ohni osmahněte do zlatova. Přidejte tuňáka a osmahněte po obou stranách. Poté přelejte steak bílým vínem a nechte víno odpařit.
3) Osolte, opepřte, přidejte rajčatovou konzervu s trochou vody a bobkový list. Přiklopte a na mírném ohni vařte zhruba 40 min.
4) Můžeme podávat s rýží nebo pouze s chlebem.
Dobrou chuť